Klimaatcolumns

Mijn columns op de website van Elsevier Weekblad zijn helaas slechts toegankelijk voor abonnees, maar u kunt natuurlijk ook het weekblad in de winkel kopen.

 

Mijn column in Elsevier Weekblad nummer 41 betoogt dat de Nederlandse boeren juist vanwege hun hoge productiviteit natuur en milieu weinig aantasten.

In mijn column in Elsevier Weekblad nummer 40 betoog ik dat kernenergie zo duur is geworden door absurde veiligheidseisen.

We kunnen momenteel misschien niet zoveel doen tegen de opwarming maar investeren in adaptatie bespaart veel mensenlevens, zo toont het voorbeeld van de tornado Fani in India aan, stelde ik in mijn column in Elsevier Weekblad nummer 39.

Hoe mede dankzij mijn stukken in NRC Handelsblad het ongeluk in de kerncentrale bij Harrisburg van veertig jaar geleden zwaar werd overdreven. Mijn column in Elsevier Weekblad nummer 38.

Het aantal klimaatconferenties loopt de spuigaten uit en roept irritatie op. Mijn column in Elsevier Weekblad nummer 37.

Oppassen met het kappen van bomen graag. Een grote oude boom haalt evenveel CO2 uit de lucht als 2700 jonkies: mijn column in Elsevier Weekblad nummer 36.

Laten we het in het Westen niet zo arrogant zijn dat we arme landen fossiele brandstof ontzeggen. Mijn column in Elsevier Weekblad nummer 35.