Artikelen Elsevier Weekblad

In Elsevier Weekblad van 4 augustus 2018 had ik een column waarin ik de carnaveleske sfeer op het aidscongres in Amsterdam beschreef.

In Elsevier Weekblad van 18 juni 2018 had ik bij het afscheid van Bert Hofman als hoogleraar epidemiologie aan de Erasmus Universiteit een interview met hem over onder meer de stijgende levensverwachting en het bevolkingsonderzoek in de Rotterdamse wijk Ommoord.

In april 2018 was er veel commotie in de kranten over een nieuwe studie die zou aantonen dat zelfs één glaasje alcohol al te veel was. In Elsevier Weekblad van 17 april 2018 betoogde ik dat die studie dubieus was.

In Elsevier Weekblad van 23 maart 2018 schreef ik een essay over de spectaculaire vooruitgang in de analytische chemie.

Op 9 maart 2018 schreef ik in Elsevier Weekblad een artikel over de bijdrage van de Belgische priester annex hoogleraar natuurkunde Georges Lemaître aan het idee van de Oerknal.

In Elsevier Weekblad van 13 februari 2018 schreef ik naar aanleiding van de rel rond Yermaz Ramartausing van Forum voor Democratie een stuk over de omstreden relatie tussen ‘ras’ en IQ.

Over datzelfde onderwerp schreef ik in 2014 in een speciale editie van Elsevier.

Veel van mijn artikelen op de website van Elsevier Weekblad zijn helaas slechts toegankelijk voor abonnees. U kunt ze echter ook lezen via Blendle